top of page

Om oss

 

 Vårat hundbestånd består av underbara  Uno Asta Måns Sam Jussi Enar Godis Ville för tillfället 3 generationer som alla bor inne med oss och är en naturlig del av familjen .     

Vi bor naturskönt med närhet både till skog och vatten där vi har möjlighet att dagligen stimulera våra hundar både fysiskt och mentalt under våra promenader.

Först och främsta har vi vår kennel som en hobby . Vi har fött upp labradorer sedan 1993 och vi planerar en kull varje till vartannat år. Vår tanke med varje valpkull är att vi ska behålla en valp för att fortsätta vår uppfödning och linjer.

Vi ställer ut går viltspår och jagar med våra hundar. (både Leif och jag jagar m vårt jaktlag)

Vi är väldigt noggranna med vilken familj våra valpar kommer till , det ska kännas rätt för både er och oss.

Det är alltid vårat mål att föda upp en sund labrador med rätt temperament  intelligens och  samtidigt värdesätta aveln av en rastypisk labrador med rätta exteriören och viljan att arbeta och därmed få en fin följeslagare,

Vi gör mycket för att våra valpar ska få den allra bästa starten på livet. De föds och växer upp med oss inne i huset , liksom alla övriga hundar som delar soffa med oss.

En Labrador från oss får massor av kärlek och socialisering från dag 1 , vi önskar våra valpar en aktiv innehållsrik vardag i den nya familjen &  ett liv som en högt aktad familjemedlem

De tikar vi använder i avel är mentaltestade av Barbro Börjesson.
Bland vår uppfördning finns bland annat räddningshundar, ledarhundar, servicehundar rökhund likhund viltspårschampions m.m.

DSC06491.JPG

Vi har alltid haft ett stort djurintresse hästuppfödning i 26 år den första hunden vi köpte  -71 var en boxer som hette Karstorps Magnolia som vi parade så även där hade vi till slut 3 generationer.

När Lizzy den sista boxern gick bort så hade vi våran Gråhund "Snäckan" & Hamiltonstövaren "Sippan" kvar då vi jagar både jag & min man .

En dag såg vi en annons att Maribo hundskola sökte fodervärdar till Labradorer vi blev godkända då välkomnade vi "Jambalaya" . 

Vilken underbar hund som vi tränade i alla möjliga miljöer det var INGET som påverkade henne. 

Men då kom dagen D då Jamba skulle testas in vid 1 års ålder den vill jag inte uppleva igen , naturligtvis så var Jamba den bästa och yngsta som klarade testet. Hon gick på gallertrappor med mig som en smäck med bara ett litet litet stopp jag sa till henne kom nu gumman. Det visade sig senare att hon fastnat med en klo och drog av en klo kapsel. Vilken hund 

Resan hem var hemsk för jag visste att Henrik, mina barnbarn Simon & Sebastian skulle bli förtvivlade att inte Jamba var med hem . Kör upp på vår lilla snutt till grusväg när jag svänger in på uppfarten så säger "pang pang" och bilen liksom blev lägre. Herregud punktering på alla fyra däcken mina barnbarn Simon & Sebastian hade spikat spik i brädor hela dagen skyfflat undan grus och lagt brädorna m spik uppåt lagt över grus. Hur reagerar man på det ,de i sin frustration att deras kompis Jamba aldrig kommer hem mer var orättvist och dumt som jag mormor var med att genomföra. 

Vi kunde inte släppa det där med Labrador så vi kontaktade Clowns kennel Marina Jansson och där köpte vi Clown´s Dancing Queen "Donna" och senare Clown´s Judy "Toya" vår stamtik.

 

Jag tyckte det verkade intressant med räddningshund så jag började träna Donna kom då i kontakt med Inga-Lill & Benny Svanstedt.

Inga-Lill & Benny blev mina instruktörer OCH vilken hund kunskap de har ( kul att de senare har köpt en Labrador av oss. 

Vår utbildning avslutades på Räddningsskolan i Skövde. 14 dagars stenhård drillning av i första hand föraren, för att se om man höll måttet. Donna och jag stod på 112-listan i Marks kommun,

vi var ofta ute på förskolor och visade barnen hur dom skulle bete sig om dom gick vilse i skogen,

och visade upp oss vid olika tillfällen och tillställningar.

På den vägen är det.....Sjöbygårdens 

bottom of page